GiveWell

GiveWell

GiveWell on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on kartoittaa, mille avustusjärjestöille lahjoittaminen saa aikaan suurimman positiivisen vaikutuksen. Järjestöjen valinta on tiukka tieteellinen prosessi, johon GiveWell käyttää vuosittain yli 20 000 tuntia. GiveWell vertailee monenko ihmisen elämää järjestö voi parantaa ja kuinka paljon sekä pelastettujen ihmishenkien määrää.

Avustusjärjestöjä on niin paljon, että niitä kaikkia ei ole mahdollista tutkia yksityiskohtaisesti. Siksi GiveWell valikoi tutkittavaksi järjestöjä, jotka vaikuttavat erityisen lupaavilta kustannustehokkuutensa suhteen ja toimivat alueilla, joilla on vähemmän muita toimijoita. Valitut organisaatiot analysoidaan yksityiskohtaisesti. GiveWell tarkastelee järjestöjen omaa dokumentaatiota, kirjanpitoa ja analyyseja sekä neutraalien kolmansien osapuolten ja tutkimusten tarjoamaa tietoa. Koska GiveWell haluaa esitellä vain kaikkein parhaat järjestöt, hyvin harva organisaatio etenee prosessissa suositelluksi järjestöksi.

GiveWell seuraa säännöllisesti suosittelemiaan järjestöjä ja tarkistaa listansa kahdesti vuodessa. Näin varmistetaan standardien säilyminen ja arvioidaan kuinka suuri vaikutus lisälahjoituksilla olisi. On todennäköistä, että nämä organisaatiot ovat parhaiden vaihtoehtojen joukossa sinulle, joka haluat edistää parempaa maailmaa. Samalla on tärkeää korostaa, että GiveWellin työ ei ole valmis. Suositeltuja järjestöjä seurataan ja muut järjestöt otetaan jatkuvasti huomioon. Siksi on täysin mahdollista ja myös todennäköistä, että GiveWellin luettelo huippujärjestöistä näyttää tulevaisuudessa erilaiselta.